سفرنامه حاج حسن ستاری ملقب به حاج حسن درویش ( پدر شهید ستاری فرمانده پیشین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی )

0فایل پیوست حاوی سفرنامه مرحوم حاج حسن ستاری ملقب به حاج حسن درویش ( پدر شهید ستاری فرمانده پیشین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ) از ایشان سفرنامه ای بنام ” ماتمکده عشاق ” بجا مانده که حاوی رنج نامه ها و خاطرات خوش دوران سفر میباشد که در قالب شعر به مضمون درآمده است ایشان درسال ۱۳۳۳ به همراهی مرحوم حاج عباسعلی حبیبی و مرحوم حاج محمد حسین تاجیک  قاسمی سفری  ۳ ماهه را شروع کرده که از جده آغازو پس از گذر از شهرهای مکه , مدینه , شام در سوریه , بیت المقدس , کربلا و نجف اشرف به منزل خویش بازمیگردند . در بخشهایی از این سفرنامه اشعار دل انگیزی دیده میشود که خواندنش خالی از لطف نیست :(فایل پیوست )

هر که را در سر بود عشق سفر         کی کند اندیشه از خوف و خطر

کرد عشق کعبه حالم را پریش           زین  سبب دیگر نبودم فکر خویش

نیک و بد در سفر گردد عیان             نیست هرگز بهتر از این امتحان

درسفر دانی که اهل درد کیست         مرد را دانی تو با نامرد کیست

همچنین در پایان سفر هنگام خداحافظی

تا که شهرستان تهران شد عیان         شد سوی شمس العماره جاودان

یافت پایان انتهای این سفر               تا ورامین باز ما را شد مقر

ما سه تن در یک روح بودیم ای پسر       گرچه ما را در سه پیکر شد مقر

ای حبیبی ای حبیب جان من             ای رفیق خرم و خندان من

قاسمی ای در وفاداری تو تاق          بهر دیدارت مرا شد اشتیاق

تا با رفقای خویش دمساز شدم          الحق که ز طبعشان سرافراز شدم

از ملک سمیرم چو نمودم پرواز       این بود که رفته رفته شهباز شدم

اشاره :  زندگینامه شهیدمنصور ستاری از زبان خودش:
پدرم اهل « سمیرم »دراستان« اصفهان »بود . در همان جا دروس مکتبخانه را به اتمام رساند و در کسوت درویشان درآمد . شانزده ساله بوده که دست به یک سلسله سفرهای طولانی می‌زند . او سفرهایش را با اسب یا پای پیاده انجام می‌داده و اکثر نقاط ایران ، عراق ، شامات ، مکه و مدینه را زیر پا گذاشته بود و بعد خاطرات خود را در قالب یک سفرنامه به رشته تحریر درآورده است .ایشان طبع شعر هم داشته و اشعار زیادی گفته است که دیوانش به چاپ نرسیده ؛ اما کتاب شعری از او در دهه ۱۳۳۰ به نام « ماتمکده عشاق » منتشر شده که از ابتدا تا انتها در مدح و منقبت ائمه اطهار (ع) بخصوص در رثای حضرت امام حسین (ع) و شهدای کربلا سروده شده است . البته کار وی از نظر ادبی در رده بالایی نبوده و خود نیز در کتابش به این مسئله اشاره کرده و می‌نویسد.پدرم پس از سفر به نقاط مختلف ، سرانجام در منطقه‌ای به نام « باغ خواص » ساکن شده و مورد توجه مردم قرار می‌گیرد . مردم برای همه کارهایشان به او مراجعه می کردند ؛ برای ساختن خانه ، راه‌اندازی عروسی‌ها ، برپایی عزاداری‌ها ، برنامه‌های محرم ، رمضان و … پدرم برایشان هم نوحه می‌خواند و هم روضه . خلاصه در غم و شادی آنها شرکت می‌کرد.اهالی باغ خواص در مسائل دینی و مذهبی بسیار قوی و ریشه دارهستند . همیشه ، شیعه محکمی بوده و بسان یک دژ مستحکم در دل کویر عمل کرده‌اند.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

5 پاسخ به “سفرنامه حاج حسن ستاری ملقب به حاج حسن درویش ( پدر شهید ستاری فرمانده پیشین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی )”

  1. سجاد نیم‌رخ
    سجاد

    روح شهید والامقام امیر سرلشگر ستاری و پدر بزرگوارش شاد باشد؛ ان شاءالله.
    یاد این امیر سرافراز ارتش گرامیباد که در مراسم بهره برداری از حسینیه بهشت سجاد (ع) باغ خواص این چنین گفت:” ما بسیجی فکر می کنیم و بسیجی عمل می کنیم”.

  2. اميرحسن جعفري نیم‌رخ
    اميرحسن جعفري

    سلام
    با عرض ادب و احترام، من نوه مرشد حسن ستاری هستم. راستش کاملا اتفاقی از موضوع وجود کتاب سفرنامه پدربزرگ تو این سایت مطلع شدم. ازینکه این مطلب را گذاشتید ممنونم اما ظاهرا اطلاعات اشتباهی درموردش ثبت شده که لازم است تصحیح شود . همچنین بسیار خوشحال میشویم دست خط پدربزرگ را از نزدیک ببینیم. ممنون میشم با ایمیل من تماس بگیرید تا باهم آشنا شده و اطلاعات بیشتری کسب شود.
    باتشکر و التماس دعا

  3. منیژه معمار نظری نیم‌رخ
    منیژه معمار نظری

    از همکلاسی های شهید منصور ستاری بودم همیشه برای این شهید بزرگوار از خدا طلب مغفرت میکنم .
    فرزند مرحوم محمد حسین خان معمار نظری

  4. محمود نیم‌رخ
    محمود

    سلام و عرض ادب بنده اهل شهر طالخونچه از توابع شهرستان مبارکه اصفهان هستم . در زمان مرحوم مرشد حسن ستاری طالخونچه از توابع سمیرم سفلی و زادگاه پدر ایشان بوده است که لازم دانستم با توجه به دیداری که با دکتر سورنا ستاری داشتیم و دفترچه دست نویس مرشد حسن را برایمان قرائت کردند متن محل تولد ایشان در قسمت زندگینامه را نکمیل کنم

  5. محمود غفاری نیم‌رخ
    محمود غفاری

    سلام و عرض ادب بنده اهل شهر طالخونچه از توابع شهرستان مبارکه اصفهان هستم . در زمان مرحوم مرشد حسن ستاری طالخونچه از توابع سمیرم سفلی و زادگاه پدر ایشان بوده است که لازم دانستم با توجه به دیداری که با دکتر سورنا ستاری داشتیم و دفترچه دست نویس مرشد حسن را برایمان قرائت کردند متن محل تولد ایشان در قسمت زندگینامه را نکمیل کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *